Catechese voor jong en oud(-er)

Catechese voor jong en oud(-er)

Je kan er altijd mee beginnen, je bent altijd welkom.

Op school begint in september een nieuw schooljaar dat eindigt in juni en op het werk loopt daarmee parallel een werkjaar, maar… voor de catechese ‘begint’ er geen nieuw jaar: catechese loopt ononderbroken een leven lang door. Zo is er geen aparte voorbereiding voor doopsel, de eerste communie en het vormsel, maar we nodigen jou en je gezin wel elk weekend uit om de zondagse eucharistie in Dilbeek of Sint-Gertrudis-Pede bij te wonen.

 

De eucharistieviering is en blijft immers het speerpunt, de pijler, het moment, de ontmoetingsplaats van en voor het parochiale leven: vieren doen we samen om elkaar te vinden in het geloof. Door af en toe deel te nemen aan de viering ontdekt ieder – jong en oud(-er) – wat dit kan betekenen. Ook kinderen, zeker als ze vergezeld zijn van hun ouders: ze pikken mee wat ze aan kunnen en ze krijgen de uitleg die ze verstaan. Daarom is het zo belangrijk dat ze mee kunnen vieren met de geloofsgemeenschap.

De catechisten zijn trouwens in elke viering vertegenwoordigd: ze kunnen aangesproken worden na elke viering – zowel in de Sint-Gertrudiskerk als in de Sint-Ambrosiuskerk voor alle mogelijke (en onmogelijke) vragen te beantwoorden.

 

Voor ouders met kandidaat-eerstecommunicanten (vanaf 2 de leerjaar) plannen we een ouderavond op woensdag 25 oktober om 20.00 u. in Ontmoetingscentrum Gildenhuis, E.Eylenboschstraat 20 (Marktplein), 1703 Schepdaal. Dit is een avond voor ouders. De kinderen worden niet verwacht. We staan stil bij de betekenis van het sacrament en geven uitleg over de catechesewerking.

 

Voor ouders en kandidaat-vormelingen (6 de leerjaar) organiseren we ‘Proeven van PLUS’ op vrijdag 17 november om 20.00 u. in de pastorij van Pede of het PLUShuis, Isabellastraat 37, 1703 Schepdaal. Die avond worden ouders samen met hun kind verwacht voor een kennismaking met PLUS (jongeren die het vormsel ontvingen). We staan stil bij de betekenis van het sacrament en geven uitleg over de catechesewerking.

 

Voor elk van de ouderavonden kunnen ouders zich aanmelden door een mailtje te sturen naar catechesedilbeek@hotmail.com.

 

Het inschrijven van het kind voor eerste communie of vormsel gebeurt op de ouderavond of na één van de eucharistievieringen op zondag
– om 9.30 u. in de Sint-Gertrudiskerk, Isabellastraat 39, 1703 Schepdaal en/of
– om 11.00 u. in de Sint-Ambrosiuskerk, Verheydenstraat 10, 1700 Dilbeek
na de viering en een kort gesprek met één van de catechisten.

 

 

 

Wil je meer weten over eerdere catechesemomenten ? Klik hier