Zone Dilbeek

Huwelijk

Denken jullie aan een kerkelijk huwelijk ?
Het is één zaak te houden van elkaar, het is een andere voor de kerk te trouwen. Voor de kerk trouwen is immers een grote stap.

Het betekent dat een man en een vrouw beseffen dat hun manier van liefhebben eigenlijk voortkomt uit en geworteld is in de liefde van God. Zo krijgt hun liefde een meerwaarde. Krijgen? Jawel, van niemand minder dan van God zelf. Er is maar één voorwaarde: ze moeten Hem erom vragen, ze moeten ervoor bidden. Het is dan wel even opletten geblazen: het is immers een gebed dat altijd verhoord wordt.  Ze doen er dus goed aan precies te weten wat ze vragen en wat ze dan ook zullen krijgen. Hun liefde wordt dan mateloos (opkomen voor zichzelf zit er niet meer in, maar dat willen ze dan ook niet meer: het is nog alleen de ander die telt en onverbreekbaar (niet omdat het niet mag, maar omdat het niet mogelijk is). Het wordt een liefde tot de dood (niet omdat ze het zo lang moeten volhouden, maar omdat ze hun liefde niet overleven). Echtparen die daarvoor kozen zeggen dat ze alleen zo gelukkig geworden zijn.
Praktisch: hoe beginnen jullie eraan? 

Stap 1: Meld jullie telefonisch of via mail aan bij de zonepastoor om datum en uur af te spreken en bij het zonesecretariaat om de kerk vast te leggen.

Stap 2: Intakegesprek. Josée contacteert jullie voor een kennismakingsgesprek. Trek daar een avond voor uit. Bedoeling is de nodige administratie af te handelen. Jullie zullen merken dat zo’n gesprek gemakkelijk afglijdt naar Bijbel en geloof, naar motivatie en beleving.

Stap 3: Kanadag, een voorbereidingsdag om zicht te krijgen op de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte van het huwelijkssacrament.

Stap 4: Voorbereiding van de huwelijksviering met de celebrant.

Inlichtingen :

Zonepastoor : Pastoor Jude: augustinada@gmail.com