Nieuws van de maand

Nieuws van de maand

Gelovigen kunnen vanaf woensdag 1 september 2021 opnieuw samen vieren zonder beperkingen van aantal en afstand; het mondmasker blijft wel verplicht.

De erediensten krijgen groen licht om vanaf komende woensdag 1 september 2021 samen te vieren zonder beperkingen van aantal en afstand. Enkel het mondmasker blijft verplicht.
Het Ministeriële Besluit, dat op 26 augustus 2021 in het Staatsblad verscheen, stelt in artikel 14 dat de social distancing (1,5 meter afstand ) niet meer van toepassing is in de gebouwen van de eredienst en tijdens de uitoefening van de eredienst. Ook de maximumgrens van het aantal gelovigen valt weg.
Wat wel behouden blijft, is het bedekken van de mond en de neus met een mondmasker bij het betreden van de gebouwen van de eredienst en tijdens de hele duur van de eredienst.
Alle andere maatregelen werden geschrapt. Dit wil niet zeggen dat wij niet meer voorzichtig moeten zijn want het virus is nog niet overwonnen.
De huidige maatregelen in Brussel blijven wel behouden.
De bisschoppen danken nogmaals iedereen die zich inzet in de strijd tegen het virus. Zij roepen op de veiligheidsmaatregelen van de overheid te blijven volgen en zich zeker te laten vaccineren.
IPID – Persdienst van de Bisschoppenconferentie van België
Brussel, vrijdag 27 augustus 2021

 

Op zaterdag  11 september werden de eerste communicantjes en hun ouders uitgenodigd voor een eerste communietocht klik hier

 

Oktober is de rozenkransmaand: elke zondag bidden we voor de zondagsviering van 3, 10 ,17,24 en 31 oktober een tientje van de rozenkrans en mediteren over één van de vijf blijde mysteries. We starten steeds een kwartiertje vroeger d.w.z. in Sint Gertrudis om 9.15u en in Sint Ambrosius Dilbeek om 10.45u

 

Paus Franciscus kondigde eind december een jaar af dat speciaal wordt toegewijd aan Sint-Jozef. In onze kerk starten we op 1 mei. U vindt er het gebed aan Sint-Jozef op een bidprentje en elke maand wordt, bij het beeld van Sint-Jozef, een ander facet van Sint-Jozef belicht.

 

Deze kerken zijn in onze zone open voor individueel gebed :

  • de St.-Ambrosiuskerk (Dilbeek centrum) alle dagen van 8.00 u tot 20.00 u
  • de St.-Martinuskerk (Sint-Martens-Bodegem) op zondag  van 10.00 u tot 18.00 u
  • de St.-Gertrudiskerk (Isabellastraat, Sint-Gerdrudis-Pede ) na zondagsviering van 9.30 u tot 17.00 u

Bij het betreden van het kerkgebouw is het verplicht een mondmasker te dragen.