Zone Dilbeek

Van doop naar communie: wij steken de verjaardagskaarsen aan op de zevenarmige kandelaar

Als je aan een kleine jongen of een klein meisje vraagt welk geschenkje hij of zij graag zou krijgen, krijg je niet zelden meteen iets leuk als antwoord, dat het onthouden waard is. Zo antwoordde één van hen ooit: ‘Ik moet niets hebben, ik krijg alles van mijn mama’.
Wat ze in ieder geval allemaal zonder uitzondering graag zouden hebben, en zeker niet krijgen, is dat ze rapper zouden groeien: ze willen rap ‘groot’ zijn en op hun verjaardag willen ze al meteen een jaartje ouder zijn of meer (net het tegenovergestelde van wat wij zouden willen: vanaf een zekere leeftijd zouden we liever jonger zijn of worden dan we zijn, maar…

 

Daar wat op doorbomend willen we de verjaardag van de kleinste kinderen op onze parochies aangrijpen om hen te doen verlangen naar meer: op elk van hun verjaardagen kijken we met hen al uit naar hun eerste communie.
We roepen de kindjes met hun ouders daarom op de zondag rond hun verjaardag naar de Sint-Ambrosiuskerk en we tellen hoeveel jaren ze al gegaan zijn en hoeveel jaren ze nog te gaan hebben eer het zover is, die eerste communie.
We steken evenveel kaarsen -als ze oud zijn- aan op de zevenarmige kandelaar om ze dan door hen te laten uitblazen en we geven een geschenkje mee – zo’n hebbedingetje, al verraden we natuurlijk nog niet wat het is of wat erin zit…. Alleen deze tip of hint: we hadden er graag hun grootouders bij – liefst alle vier, maar misschien is dat wat te veel gevraagd (ze wonen te ver, ze zijn ziek of oud,…)

 

Wat denken jullie nu? Maken jullie die kinderen er mee ‘warm’ voor?

catecheseteam: Chris, Christiane, Jos, Marleen, Sar

 


 

 

Net het sterretje gekregen van zijn doopsel en er wacht de 3 jarige Sverre al een nieuwe opdracht!

 

Met de hulp van mama lukt het hem om zijn 3 verjaardagskaarsjes uit te blazen!

Pater Jude heeft zijn wasco regenboogkrijtjes al klaar!

 


 

 

Stan is al één jaar geworden! Bravo! Hij bekijkt aandachtig de brandende kaars op de zevenarmige kandelaar…..

…..en grijpt langzaam maar zeker naar het kleurige ICHTUS-knuffelvisje!

 

                   

 

 


 

 

Op 17 maart kwam de  4 jarige Louise  samen met mama en papa en met haar oma en overgrootmoeder naar de eucharistieviering.

Ze huppelde fier naar voor en met groot gemak werden de 4 aangestoken kaarsen uitgeblazen en kreeg een mooi kleurboekje van Noah van pater Jude

 

 

 

 


De 4 jarige Matthias en broer Emmerick en zusje Emma waren samen met hun ouders onze “speciale gasten” in de Sint-Ambrosiuskerk.

 

 

Heel enthousiast begint Matthias aan het uitblazen van de 4 kaarsen

Het 4de vlammetje uitblazen liet Matthias over aan zijn broer Emmerick!

 

 

        

 


 

De zevenarmige kandelaar staat klaar met 2 brandende kaarsen want Noa is jarig! Het “knuffel” visje is straks voor haar!

 

 

 

 

 

Heel flink stapt Noa aan de hand van mama het trapje op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de kaarsen uitblazen speelt ze gemakkelijk klaar

 

 

 

Grote broer assisteerde heel even ……. en pater Jude en de kerkgangers applaudisseerden!