Freddy Goven

Freddy Goven werkt sinds 1974 in Brazilië. De parochie waar hij opgroeide, waar hij mee aan de basis lag van de oprichting van de Chiro, waar zijn vader als diaken, heel actief, mensen opriep tot solidariteit met de minstbedeelden… die parochie is hem nooit vergeten.

Om al zijn projecten in de kijker te brengen, wil de parochieploeg een actie op touw zetten om hem financieel te steunen.

Waarom steunen wij het werk van Freddy Goven eerder dan een ander goed doel ?

Eerst en vooral omdat wij als christenen geroepen zijn om zorg te dragen voor de zwakkeren eerst. De kinderen, de gezinnen waar Freddy zich om bekommert, krijgen weinig kansen. Wij hopen dat ze, door de zorg en de aandacht die ze langs de werking van Pastoral do Menor krijgen, mogen ontdekken dat zij, als kinderen van God, even graag gezien zijn als diegenen die zoveel meer hebben.

Omdat we Freddy kennen, weten we dat onze geldelijke steun ten goede zal komen aan hen die het het meest nodig hebben, zonder veel tussenpersonen.

Wil je Freddy helpen,

kom naar ons

Braziliaans

eetfeest

stoofvlees-friet en dessert

voor 20€/p.p. excl. drank (kinderen -12j: 10€)

3 februari 2019

van 12u tot 15u

in de Parochiale Lokalen Herdebeekstraat 162 1701 Itterbeek

Reservatie noodzakelijk

op het nummer 02 569 58 87 of via

pastoral.itterbeek@gmail.com en dit uiterlijk tot

26 januari 2019 mits storting op de rekening BE98 9733 5725 6993 van “Pastoral do Menor�. De betaling geldt als definitieve inschrijving.

PAROCHIEPLOEG Itterbeek

Kerkstraat 60

1701 Itterbeek

kerk-itterbeek@skynet.be

De Pastoral do Menor de Alagoinhas-PAMA is een niet- gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk, opgericht op 11 november 1985. In haar 33-jarig bestaan heeft deze organisatie reeds meer dan 20.000 kinderen, adolescenten en jongeren van 0 tot 21 jaar en hun gezinnen bijgestaan.

Doorheen verschillende projecten en programma’s draagt de Pastoral do Menor zorg voor de verdere ontplooiing en ontwikkeling van de kansarme jongeren van de stad Alagoinhas in Brazilië.

De Pastoral do Menor zorgt ook voor de opvang van kansarme kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar,

die in hun gezin totaal of gedeeltelijk verwaarloosd zijn. Zij worden doorverwezen door de lokale jeugdrechter. Een multidisciplinaire ploeg medewerkers zorgt voor een professionele en integrale opvang van deze jongeren. Naast de opvang wordt ook veel aandacht besteed aan de begeleiding van de gezinnen. Bedoeling is de jongeren zo snel mogelijk te re-integreren in de maatschappij zodanig dat ze terug worden opgenomen door hun biologische ouders, of, indien niet mogelijk, worden opgevangen in een adoptiegezin.

In het Project Arca de Noé werden dit jaar 240 kinderen ingeschreven. Het project stelt zich tot doel de kinderen een praktische opleiding aan te bieden cursussen dans, toneel, muziek, literatuur, wiskunde en lichamelijke opvoeding.

Dit jaar wordt er rond het Statuut van het Kind en de Minderjarige gewerkt, een bijlage aan de Braziliaanse Grondwet, dat de rechten vastlegt van alle minderjarigen in Brazilië.

De wet bestaat al 28 jaar en nog steeds wordt ze niet volledig uitgevoerd en gerespecteerd. Basisrechten zoals degelijk onderwijs, gezonde voeding, gezondheidszorg

Ark van Noah

Leven door kunst en muziek

Abrigo Semente do Amor

Steun aan het gezin

Jongeren onder leercontract

Op 26 april 2018 werd het nieuwe onthaaltehuis, Abrigo Semente do Amor, in de wijk Mangalô in Alagoinhas plechtig ingehuldigd.

Het belang van de verhuis van het opvangproject naar het stadscentrum was noodzakelijk opdat de jongeren de voeling met de stad en de maatschappij niet zouden kwijtraken. De vroegere locatie, op de Sitio aan de rand van de stad, bemoeilijkte soms het directe contact met de

voor iedereen en toegang tot cultuur en veilig onderkomen zijn nog altijd niet gegarandeerd voor iedereen, zeker niet voor wie het ontbreekt aan de nodige financiële middelen. Al de medewerkers zijn zich bewust van het belang van het Statuut van de Minderjarige en de strijd die moet gevoerd worden voor de implementatie ervan.

Wil je meer te weten komen over het werk van Freddy kijk dan op: www.pamadealagoinhas.org.br/.

Wil jij ook deze mensen een betere toekomst bieden, steun dan dit project door storting van je bijdrage op BE84 4358 0341 0159 (Via Don Bosco vzw.) project 5078 - Conviver Alagoinhas Brasil.

Al deze programma´s hebben tot doel jongeren te vormen tot actieve en evenwichtige burgers.

stad en het sociale leven binnen de stad. Het onthaaltehuis functioneert 24 uur per dag, 7dagen op 7.

Bedragen vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar.

Word to PDF Converted By BCLTechnologies