Lichtmis in onze pastorale zone

Lichtmis in onze pastorale zone

 

Lichtmis 2023

 

We bewaren de herinnering aan het eerste bezoek van de kleine Jezus met zijn ouders aan de tempel van Jeruzalem door elk jaar het feest te vieren van de Opdracht van de Heer, dat u wellicht beter kent als het feest van Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis.

Dat het op 2 februari valt, weet u waarschijnlijk ook wel, maar wij vieren het graag op de dichtst bijzijnde zondag – dit jaar op 5 februari en wel om 11.00 u. in de Sint-Ambrosiuskerk.

Voor die viering nodigen we alle kindjes uit die in het voorbije jaar in onze pastorale zone gedoopt werden, samen met hun ouders, broers en zussen, grootouders, meters en peters, ……. maar ook samen met u allen: het is immers het feest van de ontmoeting met God en met de mensen!
Zoals Simeon en Hanna Jezus mochten verwelkomen in de tempel, zo verwelkomen wij het jonge volkje. Voor de oude Simeon en Hanna was die ontmoeting destijds een heel rijke betekenisvolle gebeurtenis.

Hopelijk is de ontmoeting met God en met het jonge volkje op zondag 5 februari voor u, voor mij, voor ons even verrijkend!

De pastoor en het catecheseteam kijken er alvast naar uit.

 

Welkom aan u allen!
Chris