Oecumenische viering in de Sint Pieterskerk te Itterbeek op donderdag 19 januari 2023.

Ter gelegenheid van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen werd er een viering georganiseerd in samenwerking met verschillende geloofsgemeenschappen van Dilbeek waaronder de Rooms-Katholieke parochies, de Protestantse Bethlehemkerk, de Orthodoxe parochie van de HH Georgios en Alena, de Agape Christengemeente en de Syrisch-Orthodoxe Christengemeenschap.

Ieder bracht zijn eigen ‘specialisme’ – of beter en juister: zijn eigen charisma, zijn eigen gave van de heilige Geest.
DeSint-Pieterskerk was ‘the place to be’ en opende haar deuren. De gezangen werden begeleid met orgel en viool. Er werden afwisselend bijbelteksten en overdenkingen gebracht door de vertegenwoordigers van de verschillende gemeenschappen. Alles stond in verband met de eenheid tussen christenen. En die eenheid was er die avond als aan den lijve voelbaar.

 

 

Father Ioannis Lykos van de orthodoxe parochie HH Georgios en Alena zong het lied van de heilige Geest uit de Orthodoxe liturgie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de viering was er een receptie ons aangeboden door de dames van de Orthodoxe parochie. Heerlijke hapjes en veel bubbels brachten de gesprekken op gang en hielpen om afspraken te maken.

 

Eén van die afspraken is deze: het was een geslaagde viering die in de toekomst herhaald zal worden.